ANI a constatat că Dumitru Cojocaru a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese
Social 4 martie 2021, 15:55 | 1944

Directorul Agenției Moldsilva ar putea să-și piardă fotoliul. Dumitru Cojocaru a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, încasând 66 de mii de lei, afirmă Autoritatea Națională de Integritate. De cealaltă parte, directorul de la Moldsilva spune că a acționat legal.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate, în luna februarie trecut, Dumitru Cojocaru s-a desemnat drept președinte al consiliilor de administrare în trei întreprinderi de stat din domeniul silviculturii - la Edineț, Orhei și Strășeni. Ulterior, el a semnat un ordin, prin care a dispus acordarea unor indemnizații lunare, în mărime de 3.000 de lei, fiecărui membru al acestor consilii, inclusiv propriei persoane. În toată această perioadă, directorul Moldsilva a încasat 66 de mii de lei, iar ulterior a hotărât să își anuleze calitatea de președinte în cele trei consilii de administrare, doar că a revocat acest act cu efect pentru trecut, din data de 6 februarie 2020. Conform legislației speciale a Autorității Naționale de Integritate, directorul Moldsilva era obligat să-i informeze pe superiorii săi și să aștepte o soluție cu privire la conflictele de interese reale, în care se afla. Contactat pentru o reacție, directorul Agenției Moldsilva ne-a spus că a procedat legal.

DUMITRU COJOCARU, director Moldsilva.mpg: "O să mergem în instanță și o dovedim că totul este legal, perfect legal. Toți directorii generali precedenți au fost membri în Consiliu. Nu-i nicio problemă. Nu-i o încălcare, deloc."

Dacă actul emis de Autoritatea Națională de Integritate va rămâne definitiv, Dumitru Cojocaru riscă să piardă mandatul de director al Agenției Moldsilva și dreptul de a mai ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani. Iinspectorul de integritate va include numele acestuia în Registrul interdicțiilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie