Până acum 450.000 de britanici au fost imunizați și cu cea de-a doua doză de vaccin
Externe 18 ianuarie 2021, 17:28 | 675

Marea Britanie vaccinează în medie 140 de persoane pe minut împotriva COVID-19. Noua administrație de la Casa Albă vrea să vaccineze 100 de milioane de oameni la începutul mandatului lui Joe Biden, în timp ce țările est-europene, foste comuniste, sunt afectate de știrile false privind vaccinarea, iar asta divizează populația în două tabere.

Marea Britanie se află pe locul cinci în lume după numărul de decese asociate COVID-19 și a încercat să grăbească procesul de vaccinare, în încercarea de a stopa îmbolnăvirile. Până acum, 450.000 de britanici au fost imunizați și cu cea de-a doua doză.

NADHIM ZAHAWI ministrul Sănătății, Marea Britanie: "Sunt convins că vom atinge numărul propus de oameni, din cele patru categorii de risc crescut. Astăzi am atins aproape 250.000 de vaccinări într-o singură zi. Publicăm rapoarte în fiecare zi iar situația va continua să se îmbunătățească în fiecare zi."

Israelul, țara cu cea mai ridicată rată de vaccinare din lume, vrea să accelereze și mai mult ritmul campaniei de imunizare. Până acum, aproximativ un sfert din israelieni au fost vaccinați, populația fiind de circa 9 milioane oameni. Israelul și-a propus ca până la jumătatea lunii martie să vaccineze cinci din cele nouă milioane de cetățeni cu ambele doze de vaccin anti-Covid.

YULI EDELSTEIN ministrul Sănătății, Israel: "Am vorbit cu mulți colegi despre campaniile din alte țări, inclusiv cu ministrul sănătății britanic. Toate țările pot găsi resursele necesare pentru a imuniza populația. Vaccinul trebuie adus cât mai aproape de ușile oamenilor care au nevoie de imunizare."

Președintele ales al Statelor Unite a stabilit un obiectiv de a livra 100 de milioane de doze de vaccinuri împotriva Covid-19 în primele 100 de zile ale mandatului său la Casa Albă.

JOE BIDEN președintele ales al SUA: "Vom face tot posibilul pentru a vaccina cât mai mulți oameni și pentru a crea mai multe centre unde pot primi doza. Vom mobiliza echipele pentru a oferi vaccinul."

Credințele false că noul coronavirus este o farsă sau că vaccinurile ar injecta microcipuri în oameni s-au răspândit în țările care au fost sub o stăpânire comunistă dură. Cei care odinioară au fost supuși inoculărilor în masă, acum sunt împărțiți în tabere dacă să primească sau nu vaccinurile împotriva Covid-19.

Ministrul român al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că se bazează pe medicii de familie pentru a „informa, programa și monitoriza oamenii după vaccin” și că ministerul său va oferi bonusuri lucrătorilor medicali, în funcție de numărul de persoane care va fi atras.

Opinia ta contează. Comentează!