Image-Description
Activistul care l-ar fi agresat pe Sârbu riscă cinci ani de pușcărie; Deputatul PD: „Mă simt deja mai bine”
Politic 22 martie 2019, 14:00 | 4169

Activistul Pavel Grigorciuc, care l-ar fi pălmuit ieri, pe deputatul PD Sergiu Sârbu, a fost reținut. Pe numele acestuia a fost pornită o cauză penală și riscă cinci ani de închisoare. Sergiu Sârbu a venit cu o reacție după incident.

Inspectoratul General al Poliție anunță într-un comunicat de presă că bănuitul a fost reținut la scurt timp după incident.

Potrivit poliției, ieri, în jurul orei 15:45 serviciul 112 a fost apelat de către soția lui Sergiu Sârbu, care a anunțat despre incident, ea fiind una dintre martori. La scurt timp deputatul PD, a fost internat la spital.

În acest context, Poliția a inițiat o cauză penală privind comiterea infracțiunii de huliganism. Dacă va fi găsit vinovat, Pavel Grigorciuc, riscă să-și petreacă următorii cinci ani după gratii.

Potrivi poliției, în cadrul cercetărilor preliminarii s-a constatat ca cetățeanul Pavel Grigorciuc este recidivist, el având o condamnare anterioara de patru ani cu suspendarea executării pedepsei, pentru acte de huliganism în 2014 și dezordini în masă în anul 2015.

Astăzi, deputatul PD a venit cu o reacție pe Facebook în care spune că se simte mai bine.

„ După ședința Parlamentului, m-am înțeles cu soția să ne întâlnim la un local din parcul Ștefan cel Mare. Lângă intrare m-am intersectat întâmplător cu avocatul Rudenco și susținătorul Blocului Acum, Pavel Grigorciuc, care era vădit agitat după ce a participat la protestul Blocului ACUM din fața Parlamentului și imediat ce m-a văzut a început a striga și a mă insulta.

Foarte calm i-am propus să intrăm în cafenea și să discutăm civilizat, lucru care poate fi confirmat de martori. Nu am apucat să deschid bine ușa localului când am fost tras agresiv de Grigorciuc înapoi afară și imediat lovit cu putere în partea dreaptă a capului. Am simțit doar o lovitură foarte puternică, fără să înțeleg dacă m-a lovit cu pumnul sau cu un obiect. Numai nu palmă a fost.”, a declarat Sârbu.

Opinia ta contează. Comentează!