Proprietara companiei ”Arbutic SRL” spune că va confecționa calitativ combinezoanele de protecție
Social 17 septembrie 2020, 20:45 | 1463

După ce ieri am difuzat o știre, în care am arătat că o firmă afiliată soției directorului Agenției Servicii Publice, Vladislav Zara, a câștigat o licitație organizată de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, astăzi proprietara companiei, Evelina Zara, a venit cu o reacție. Ea respinge acuzațiile unei firme concurente și spune că va confecționa la timp și cu respectarea standardelor de calitate a celor peste 300 de mii de combinezoane de protecție destinate medicilor, care luptă pentru viețile bolnavilor de COVID-19. Tot astăzi, ne-a trimis un răspuns oficial și directorul Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, însă din mesajul recepționat nu am aflat nimic nou.

Jurnal TV a scris ieri despre faptul că după anunțarea câștigătorului licitației pentru confecționarea combinezoanelor de protecție, compania ”Portavita SRL”, administrată de Lilia Ranogaeț, a depus o contestație la Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, în care acuză faptul că acel concurs ar fi fost trucat, iar firma câștigătoare, ”Tetis International” nu a prezentat certificate de calitate și că a propus un preț nerealist din punct de vedere economic. În afară de aceasta, firma care va confecționa combinezoanele va fi ”Arbutic SRL”, care aparține Evelinei Zara, soția directorului Agenției Servicii Publice, Vladislav Zara, fost șef al Agenției Medicamentului. Lilia Ranogaeț mai spunea că din cauza capacității mici de producție, această firmă intermediară ar putea să confecționeze maximum 500 de combinezoane pe zi. Evelina Zara ne-a contactat astăzi, deși ieri nu ne-a răspuns la telefon, și ne-a spus că firma pe care o reprezintă întrunește toate standardele de calitate.

Evelina Zara a mai spus că firma sa dispune de toate certificatele și testările necesare care atestă calitatea stofei folosite la confecționarea combinezoanelor de protecție. Astăzi am primit și un e-mail de la Ivan Antoci, directorul Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, care ieri nu a binevoit să comenteze la telefon situația. În mesaj, Antoci invocă din nou argumentul că la stabilirea câștigătorului contractului de 22 de milioane de lei s-a ținut cont de ”cel mai mic preț fără TVA, cu respectarea tuturor cerințelor”. Funcționarul așa și nu ne-a răspuns la întrebarea dacă este prieten cu directorul Agenției Servicii Publice Vladislav Zara și, dacă da, în ce relații se află cu acesta?

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie