Jurnal TV a venit cu probe potrivit cărora Vizdan, dar și fostul său coleg Ion Țărnă, ar fi implicați în vânzarea ilegală de țigări
Justiţie 27 iulie 2021, 19:32 | 2096

Deși i s-a oferit dreptul la replică de mai multe ori, în continuare, refuză să răspundă la întrebările Jurnal TV. Vorbim despre fostul șef al Serviciului Investigații fraude economice de la Inspectoratul de Poliție din Dubăsari, Alexei Vizdan, care a fost subiect al mai multor materiale de la "Jurnalul Săptămânii". Ultima investigație cu numele acestuia a fost difuzată sâmbătă. Jurnal TV a venit cu probe audio, potrivit cărora Vizdan, dar și fostul său coleg, Ion Țărnă, ar fi implicați în vânzarea ilegală de țigări. În prezent, cei doi sunt parte a unui dosar penal pentru contrabandă și acte corupție.

REPLICA LUI ALEXEI VIZDAN: "Urmare a faptului difuzării reportajului din 24.07.2021, nu voi veni cu precizări la întrebările adresate și aflate în legătură cauzală cu "activitatea mea profesională". După vizualizarea reportajului dumneavoastră am înțeles că această informație nu vă interesează și, ca de obicei, va fi separată și interpretată."

Scrie în mesajul trimis de Alexei Vizdan pe telefonul redacției. El a amenințat că va ataca postul nostru de televiziune în judecată.

REPLICA LUI ALEXEI VIZDAN: "Îmi rezerv dreptul de a-mi apăra onoarea și demnitatea, inclusiv cea profesională, în instanțele de judecată competente unde voi veni cu argumentele de rigoare în acest sens, inclusiv cele care vor constata și intențiile dumneavoastră de dezinformare și defăimare a mea și a familiei mele. Sper necondiționat că mesajul în cauză ,într-adevăr, va fi publicat de redacția postului. Succes și mari realizări pe tărâm profesional. Al vostru subiect de investigații, Vizdan Alexei."

Alexei Vizdan, împreună cu fostul său coleg, Ion Țărnă, șeful Secției investigarea infracțiunilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari, au fost subiecții mai multor investigații de la Jurnalul TV. Postul nostru de televiziune a venit cu dovezi despre averea nedeclarată a celor doi polițiști, dar și despre implicarea lor în contrabandă cu țigări. Numele lui Vizdan și Țărnă sunt vizate în dosare inițiate de Procuratura Generală, da și în controalele inițiate de Autoritatea Națională de Integritate. În prezent, Alexei Vizdan are statut de învinuit într-un dosar de corupție și a fost dat afară din poliție. Și Ion Țărnă are statut de învinuit în același dosar, dar continuă să activeze în cadrul IP Dubăsari, fără a avea acces la secret de stat. Sursele noastre spun că Ion Țărnă intenționează să se angajeze la SPPS, însă dosarele penale ar fi un impediment.

Opinia ta contează. Comentează!