Bilanţul global al pandemiei de coronavirus a depășit miercuri patru milioane de morți
Externe 8 iulie 2021, 20:21 | 605

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus a depășit patru milioane de morți. Numărul infectărilor înregistrate de la apariția primelor cazuri până în prezent a depășit 185 de milioane. Cele mai afectate țări sunt Statele Unite, Brazilia și India, transmite DPA.

Până acum, în întreaga lume au fost administrate peste 3 miliarde 300 de milioane de doze de vaccin, însă continuă să se răspândească rapid varianta Delta, identificată prima oară în India, a coronavirusului. Sydney a înregistrat ieri cel mai mare număr de cazuri noi de anul acesta, Coreea de Sud cel mai mare de la debutul pandemiei, iar un studiu publicat la Londra arată că numărul de infectări în Anglia a crescut de patru ori în iunie de până acum, anunță Radio România Actualități. Şi în Spania s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri noi: 17.000 doar ieri, în special în rândul tinerilor. Un procent dintre tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani care au fost infectați trebuie internați în spital. Ministrul sănătății de la Madrid le-a cerut tinerilor în mod special să contribuie în primul rând cu un comportament care să oprească transmiterea virusului și să participe la monitorizare.

CAROLINA DARIAS, ministrul spaniol al Sănătății: "Este adevărat că majoritatea tinerilor sunt asimptomatici, ori dezvoltă o formă ușoară a bolii, dar nu putem lăsa garda jos. Nu putem exclude faptul că aceste cazuri s-ar putea agrava. Știm că deși pare un număr mic, într-un caz din o sută, persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani ajung la spital. Totodată, în 1,5 cazuri tinerii cu vârste între 25 și 29 de ani la fel pot ajunge acolo."

Pentru a controla transmiterea rapidă a virusului, guvernul spaniol a pus la dispoziția regiunilor cinci milioane de teste și a mobilizat din nou personal din armată pentru monitorizare. Potrivit unui bilanţ actualizat publicat miercuri de Universitatea Johns Hopkins, noul prag arată că numărul deceselor pe plan mondial asociate COVID-19 a crescut de la trei la patru milioane în mai puţin de trei luni - circa 185 de milioane de infectări confirmate. Cu toate acestea, experţii consideră că există un număr mult mai mare de cazuri de COVID-19 şi decese neînregistrate. Site-ul Universităţii Johns Hopkins este actualizat periodic şi, prin urmare, prezintă cifre mai mari decât Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În unele cazuri, cifrele au fost revizuite ulterior în scădere. Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de decese asociate COVID-19, în jur de 605.000, la o populaţie de circa 330 de milioane de locuitori. Brazilia se află pe locul al doilea, cu 525.000 de decese, iar India a înregistrat aproximativ 400.000 de decese asociate COVID-19, precizează Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!