Unde pleacă moldovenii în vacanță
Social 18 decembrie 2023, 19:46 | 3627

Sărbătorile de iarnă înseamnă, pentru multă lume, o vacanță multdorită. Cei care au posibilitate, își iau valiza și se îndreaptă spre locuri necunoscute sau spre cele, unde au mai fost, dar care atrag iar și iar, ca un magnet. Majoritatea însă rămâne acasă, din varii motive. Care sunt prioritățile și ale unora, și ale altora, a aflat echipa noastră de filmare.

Alții spun că sunt gata să dea mulți bani pentru o vacanță scurtă, dar plăcută, acolo, unde se simt mai bine.

Operatorii de turism spun că în această perioadă, cele mai solicitate destinații sunt stațiile alpine din România și Bulgaria.

MARIN STRONCEA, director agenție de turism: "De regulă în România sunt pachete standarde pe trei nopți, dar poți să pleci cu mașina personală pe câte nopți dorești, dar ideal la munte este 4-5 nopți. În Bulgaria datorită faptului că este mai departe și trebuie să faci în jur de o mie de kilometri doar tur, minim 4-5 nopți, adică cinci nopți ar fi ideal. De la o mie de euro dacă ai în buzunar pentru două persoane atunci merită să te pornești la munte, indiferent că e România sau Bulgaria."

Potrivit experților, mulți aleg destinații exotice, precum Egipt, Zanzibar sau Dubai.

MARIN STRONCEA, director general, agenție de turism: "Dacă vorbim de Zanzibar, pe 4 ianuarie prețurile încep de la o mie cinci sute de euro pentru două persoane. Dubai, bilete sunt doar din 7 ianuarie, dar prețul pentru două persoane în jur de o mie o sută nouăzeci de euro."

Operatorii de turism au câteva sfaturi pentru cei, care de regulă își planifică vacanțele.

MARIN STRONCEA, director general, agenție de turism: "Ca să economisim pentru munte trebuie să luăm doar din timp, ca să economisim pentru mare, mai ales Egipt, trebuie să așteptăm oferte cu o zi două înainte de plecare și de odihnit nu de sărbători, de sărbători respectiv cererea este mare și chiar dacă vor fi oferte fierbinți, nu vor fi acele reduceri mari."

Pentru Revelion, oamenii ar trebui să scoată din buzunar aproximativ două mii de euro, pentru două persoane, în stațiunile montane din România. În Bulgaria, costurile pot porni de la cinci sute de euro, pentru două persoane. În Egipt, o vacanță costă de la nouă sute cinzeci de euro, pentru două persoane.

Opinia ta contează. Comentează!