Magistratul Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, a demisionat din funcția de președinte al Asociației Judecătorilor
Justiţie 3 decembrie 2021, 19:44 | 1239

Magistratul Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, a demisionat din funcția de președinte al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova. În ultima perioadă, sistemul a fost suspus unor atacuri, fapt ce a condus la diminuarea încrederii societății, a scris Clima pe facebook, fără a specifica motivul plecării din funcție.

DECLARAȚIA LUI VLADISLAV CLIMA, judecător Curtea de Apel Chișinău: "Fără o justiție independentă nu poate exista nici democrație, nici stat de drept, nici garantarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. În mecanismul statal de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, buna funcționare și organizare a autorităților judecătorești constituie un factor de primă importanță."

Vladislav Clima nu a răspuns la apel să ne spună de ce a demisionat și dacă intenționează să demisioneze și din funcția de magistrat al Curții de Apel.

În luna mai curent, Maia Sandu a anulat decretul semnat de către Igor Dodon, prin care Vladislav Clima a fost numit președinte al Curții de Apel Chișinău. În 2018, Vladislav Clima a fost președintele completului de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, care a decis menținerea deciziei de anulare a alegerilor din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, pe atunci lider al Platformei DA.

Vladislav Clima este judecător din 2006, fiind numit în funcție la Judecătoria Ciocana. În declarația sa de avere pentru anul 2020, el indica un salariu anual de peste 300 de mii de lei de la Curtea de Apel Chișinău. Clima declară trei apartamente și o casă în construcție, dar și un garaj. Familia lui deține două automobile - un Land Rover Discovery de 38 de mii de euro și un Volkswagen Passat Comfortline, de 20 de mii de euro.

Opinia ta contează. Comentează!