49 de site-uri blocate în Rusia; Anunțul a fost făcut de Leonid Volkov, unul dintre aliaţii cei mai apropiaţi ai lui Navalnîi
Externe 26 iulie 2021, 20:06 | 1206

Autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri ce au legături cu opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi. Anunțul a fost făcut de Leonid Volkov, unul dintre aliaţii cei mai apropiaţi ai lui Navalnîi.

Decizia a fost anunţată după ce în iunie o instanţă a aprobat cererea procurorilor de a declara organizaţiile ce au legături cu Navalnîi drept extremiste, scoţându-le efectiv în afara legii. Leonid Volkov a precizat pe canalul Telegram că va explica în curând cum intenţionează să ocolească această interdicţie. Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea prevederilor eliberării condiţionate. Încarcerarea sa a tensionat relaţiile Rusiei cu Occidentul, care a cerut ca el să fie eliberat şi a criticat verdictul privind declararea organizaţiilor care au legături cu opozantul drept extremiste.

Opinia ta contează. Comentează!