Potrivit El Mundo, un avion rusesc neidentificat, fără plan de zbor, a intrat în spațiul aerian al Țărilor Baltice
Externe 8 iulie 2021, 15:22 | 1084

Premierul spaniol Pedro Sánchez și președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, au fost scoși de urgență din conferința de presă, care avea loc la o bază NATO de o alertă de securitate. Două avioane au decolat ca să intercepteze cel puțin o aeronavă rusească.

Incidentul a avut loc la baza aeriană Siauliai din Lituania. În timp ce cei doi oficiali vorbeau, militarii au intrat în alertă și au urcat într-un avion de vânătoare aflat în spatele lor. Potrivit El Mundo, un avion rusesc neidentificat, fără plan de zbor, a intrat în spațiul aerian al Țărilor Baltice și a obligat două avioane de vânătoare Eurofighter să decoleze pentru a-l intercepta.

Ministerul Apărării din Lituania a confirmat incidentul și a publicat imagini cu decolarea unui avion de vânătoare. Conferința de presă a continuat ulterior.

Premierul spaniol a spus despre acest incident că a fost vorba despre „un caz real” și a subliniat importanța prezenței spaniole în securitatea țărilor membre NATO. La rândul său, președintele lituanian a confirmat că avionul de vânătoare a decolat în mai puțin de 15 minute.

Pedro Sánchez se află într-un turneu de trei zile în Lituania, Letonia și Estonia, scrie El Mundo.

Opinia ta contează. Comentează!