Măsuri sporite de securitate pe 9 mai
Social 8 mai 2024, 19:58 | 680

Autoritățile au anunțat măsuri sporite de securitate pentru ziua de joi, 9 mai. Potrivit ministrului de Interne, Adrian Efros, numărul polițiștilor de patrulare va fi majorat cu 30 la sută. Așa cum mâine vor avea loc festivități consacrate Zilei Europei, iar unele formațiuni politice pregătesc un „Marș al Memoriei”, Efros spune că MAI este pregătit să reacționeze în cazul apariției unor incidente.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: "Suntem pregătiți. Au fost evaluate toate riscurile și la fiecare risc avem identificate măsuri de mitigare a acestor riscuri."

Cât despre cei care vor purta pe 9 mai panglica bicoloră, care este interzisă pentru că reprezintă simbolul invaziei ruse în Ucraina, ministrul a spus că respectivii cetățeni riscă să fie amendați.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: "Inspectoratul General al Poliției va urmări respectarea legislației în vigoare și acele persoane, care nu se vor conforma acestui cadru normativ, vor fi sancționate sau vor fi întocmite procese contravenționale în corespundere cu legislația în vigoare."

Vor fi penalizați și cei care vor comercializa simbolurile interzise, a declarat pentru Jurnal TV șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful Inspectoratului General al Poliției: "Nu doar portul acestora este interzis. Este interzisă fabricarea și comercializarea. Este o acțiune interzisă. De aceea, recomandăm cetățenilor ca acțiunile pe care urmează să le realizeze să fie exact în parametrii cadrul legal și să nu cadă victime ale unor provocări sau instigări ale unor răufăcători, care urmăresc doar scopul de a crea haos și de a perturba anumite lucruri pașnice."

Pentru joi, 9 mai, au fost anunțate două evenimente în capitală: Ziua Europei, organizată de Guvern și „Marșul Memoriei”, pus la cale de Partidul Socialiștilor.

Opinia ta contează. Comentează!