Ar fi blocat diaspora să ajungă la urne
Politic 28 mai 2019, 20:15 | 1260

PSD-ul a avut un interes că românii din diaspora să nu ajungă la urne. Este opinia unor invitați la ediția de aseară a emisiunii „Ora Expertizei”, în cadrul căreia s-a analizat procedura de vot și respectarea dreptului electoral al cetățenilor în ziua alegerilor pentru parlamentul european. Participanții la dezbateri au comentat și întemnițarea lui Liviu Dragnea. ”Regimul de la Chișinău și-a pierdut partenerul politic din România”, a subliniat un comentator de la București.

Într-o intervenție prin Skype, președintele Expert-Forum din România, Sorin Ioniță, a subliniat că organizarea cu abateri a alegerilor în diasporă a fost făcută cu rea intenție.

Sorin Ioniță crede că aceste acțiuni vor genera, în următoarele trei zile, ieșiri în stradă - oamenii își vor manifesta nemulțumirea față de abuzurile sistemice. Ioniță a dat și câteva exemple de încălcări crase.

Expertul în politici publice, Ștefan Gligor, a adăugat că această situație îi amintește de alegerile parlamentare din februarie, din Republica Moldova.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, nu crede că partidele din Republica Moldova au avut mize înalte față de aceste alegeri europarlamentare.

Supoziția lansată de către Ghilețchi a fost susținută de către fostul deputat, Valeriu Munteanu.

În timpul emisiunii, Sorin Ioniță s-a referit și la arestarea președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, despre care spune că este una semnificativă pentru guvernarea de la Chișinău.

Președintele PD, Vladimir Plahotniuc, nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta declarațiile făcute la ”Ora expertizei” 

Opinia ta contează. Comentează!