Jurnalul Săptămânii, 29 Ianuarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Elevii care învață online au primit pachete gratuite cu alimente. Aproape 40 de mii de copii din Chișinău au beneficiat de acest ajutor. Produsele au început să fie distribuite abia vineri, la o săptămână de când copiii stau acasă. Unii părinți se arată mulțumiți de mâncarea la pachet, alții ,însă, spun că meniul e... cam sărăcăcios.

Statisticile despre COVID contează, dar ele nu sunt decât niște cifre. Ele impresionează... dar nu atât de mult, precum o vizită în Secția reanimare. Colega mea Diana Popa a găsit acolo tineri, bătrâni, gravide... Oameni care au avut planuri. Acum vor un singur lucru: să rămână vii! Nu toți reușesc însă... Vinovat e virusul COVID, inamicul invizibil și imprevizibil. Deseori virusul nu se manifestă în niciun fel. Apoi lovește dur, astfel încât pacientul devine dependent de aparatul de respirație artificială.

După scumpirea gazelor, oamenii de la sate au revenit la metodele vechi de încălzire. Aceștia fac focul în sobe, deși lemnele și cărbunii de asemenea s-au scumpit față de anul trecut. Sătenii care se gândeau să se conecteze le rețeaua de gaze au renunțat la idee. Unii bătrâni ne-au spus că tot anul au economisit pentru a avea cu ce se încălzi iarna, iar acum banii adunați se duc văzând cu ochii.

Opinia ta contează. Comentează!