Image-Description
Zelenski: Atacul asupra orașului Mariupol este un act de teroare și va rămâne în istorie pentru secole
Internaţional 20 martie 2022, 14:19 | 1507

Președintele Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj public, în care spune că ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani, iar asediul pe care militarii ruși îl fac la Mariupol va rămâne în istorie pentru secole.

„Să faci asta unui oraș pașnic, să faci ceea ce ocupanții au făcut, este teroare care va fi amintită peste secole”, a spus Zelenski.

El le-a mai spus ucrainenilor că negocierile cu Rusia nu sunt „simple sau plăcute, dar necesare”.

Volodimir Zelenski a susținut că Rusia continuă „să trimită oameni pentru a se sacrifica” în timp ce a vorbit despre lupta din apropierea localității Ceornobaivka. Acolo, forțele ucrainene au reușit să-și apere pozițiile și au învins de șase ori armata rusă.

„Ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani în diferite regiuni şi în diferite condiţii. Răspundem cu înţelepciune şi curaj numărului mare de echipamente şi soldaţi trimişi în Ucraina. De aceea, de exemplu, Ceornobaivka va intra în istoria războiului. Acesta este un loc în care armata rusă şi comandanţii lor s-au arătat complet aşa cum sunt: ​​incompetenţi, capabili să-şi conducă pur şi simplu oamenii la măcel”, a declarat președintele Ucrainei, într-un video publicat pe Facebook.

„În locuri unde se dau lupte crâncene, trupurile soldaților ruși s-au adunat de-a lungul liniei noastre de apărare. Nimeni nu adună cadavrele”, a precizat Zelenski.

Opinia ta contează. Comentează!