Patrula Jurnal TV, 21 Martie

Prezentată de Vlad Marcoci

După aproximativ două luni de la moartea tânărului de 25 de ani din satul Vărvăreuca, raionul Florești, atacatorul rămâne necondamnat, chiar dacă și-a recunoscut vina. Tânărul a fost lovit puternic în cap cu o bară de la haltere. A zăcut o săptămână în comă și a murit la spital. Durerea este și mai mare, întrucât, nici până astăzi, agresorul nu este pedepsit, susține familia lui Victor Brumă.

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni din anturajul fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc, ar fi controlat timp de ani de zile cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa de Est. Vorbim despre Iurie Luncașu, care s-ar fi sinucis în august 2019, în circumstanțe suspecte, la două luni după ce Plahotniuc a fugit din Republica Moldova. Luncașu ar fi finanțat o rețea de trafic de cocaină din Columbia, iar drogurile erau transportate prin porturile Odesa, Constanța și Giurgiulești. Informația apare într-un preambul al unei investigații internaționale, marca RISE Project.

Magistrați cu reputația pătată se vor în fotolii de judecători la Curtea Supremă de Justiție. Într-un mesaj pe facebook, consilierul președintelui pe domeniul justiției, Olesea Stamate acuză un grup de magistrați de trafic de influență, luare de mită sau de faptul că ar face parte din grupări criminale organizate, făcând referire la informațiile operative transmise de SIS și CNA. Jurnal TV a obținut unul dintre aceste documente, care ar demonstra că judecătorii Anatolie Minciună, Nicolae Șova, Oxana Robu și Aliona Miron ar fi comis ilegalități pentru care nu au fost pedepsiți, iar acum vor să fie promovați în funcții. La rândul lor, magistrații au negat toate acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!