Formarea tinerilor specialiști în nutriție

Timp de 14 ani Olga a lucrat în domeniul de drept și activitate vamală, dar soarta avea pentru ea alte planuri. Tânăra a decis să devină nutriționistă și a mers la primul departament de alimentație și nutriție din țară, la UTM.

Olga are studii superioare de licență, un master în drept și activitate vamală. A dedicat mai mult de un deceniu acestei meserii. Din pasiune, a decis să se aprofundeze în domeniul alimentației și a modului sănătos de viață și a făcut cursuri de technician nutritionist.

Inițierea în specialitate a fost partea cea mai captivantă. Determinarea zahărului în diferite produse alimentare și necesarul zilnic de vitamine sunt activități pe care le face acum cu mult interes.

Specialitatea a apărut în urma deciziei luate de Departamentul alimentație și nutriție împreună cu administrația instituției. Lansarea programului a avut loc la recomandarea experților străini din Marea Britanie, Franța și SUA.

Este un program de licență de 3 ani de studii, elaborat împreună cu specialiști în alimentație din țară, cât și de talie internațională.

Studenții acestei specialități se pregătesc să exploreze, pe de o parte, individul biologic, psihologic și sociocultural și pe de altă parte, natura produselor alimentare și utilizarea acestora.

Abilitățile tehnice se dezvoltă pe parcursul anilor de studii, la orele de curs, în laborator și prin studiu individual.

Stiluri și comportamente alimentare este o altă disciplină prezentă la ordinea zilei în orarul studenților.

O alimentatie corectă sustinuta de echilibrarea emoțională este capabilă sa mențină sau să redea sănătatea deplina. De aceea, viitorii specialiști de mâine învață și se dezvoltă astăzi. 

Opinia ta contează. Comentează!