KULMINSKI: Federația Rusă se implică deschis în problemele interne ale Republicii Moldova
Social 23 mai 2024, 15:46 | 744

S-au încins spiritele aseară la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. S-a întâmplat după ce analistul politic Vlad Kulminski a declarat că Rusia se implică deschis în problemele interne ale Republicii Moldova. Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adrian Albu l-a contrazis pe fostul vicepremier pentru reintegrare și a spus că, de fapt, Republica Moldova nu este ținta Federației Ruse.

VLAD KULMINSKI, directorul executiv al IPIS: "Uitați-vă ce spune Ministerul de Externe al Federației Ruse! Acolo, săptămânal, lumea se bagă foarte direct și deschis în treburile interne ale Republicii Moldova, în așa fel cum Republica Moldova nu și-a permis să facă niciodată. Și acolo sunt practic chemări directe la o lovitură de stat."

ADRIAN ALBU, deputat BCS: "Eu vă provoc pe fiecare. După emisiune, postați pe paginile voastre - care este oficialul de rang înalt care a spus că Moldova este țintă? Eu nu am auzit astfel de declarații. De aceea, pentru mine este straniu că se spune așa ceva în studio. Dacă ați citit pe la vreun blogger, asta-i altceva."

Vlad Kulminski i-a oferit un exemplu deputatului BCS privind astfel de declarații agresive făcute de oficiali din eșalonul de vârf de la Moscova.

VLAD KULMINSKI, directorul executiv al IPIS: "Domnul Lavrov a zis că Republicii Moldova îi este pregătită soarta următoarei victime în războiul hibrid împotriva Federației Ruse."

ADRIAN ALBU, deputat BCS: "Absolut este o opinie care o are un ministru de Externe văzând ce se întâmplă în țara noastră. Ce opinie poți să ai ca o persoană decentă când vezi înarmarea teritoriilor, mesaje acide, exerciții militare pe teritoriul țării? Duce logic iminent la acest lucru."

Kulminski a declarat că tentativele de destabilizare a situației din țara noastră vor continua în perioada imediat următoare.

VLAD KULMINSKI, directorul executiv al IPIS: "Sunt bănuieli rezonabile că forțele ostile integrării europene a Republicii Moldova vor încerca să zădărnicească această cale, să destabilizeze situația în Republica Moldova, să reinventeze Republica Moldova ca o țară care se află într-o zonă gri, unde practic niciun fel de regulă nu există. Dar noi am fost în această zonă gri timp de 30 de ani de zile practic."

Analistul politic s-a referit și la acordul de securitate și apărare, semnat la Bruxelles între Uniunea Europeană și Republica Moldova. Kulminski a menționat că acest document poate reprezenta o linie roșie, care să indice clar și răspicat că orice fel de agresiune împotriva Republicii Moldova nu va fi tolerată în vreun fel.

Opinia ta contează. Comentează!