Pe timp de pandemie, contrabanda cu țigări înflorește
Social 31 iulie 2020, 21:16 | 3095

Pe timp de pandemie, contrabanda cu țigări înflorește. Doar în luna iunie, autoritățile române au reținut peste trei milioane de țigarete, care urmau să ajungă din Republica Moldova în spațiul comunitar. Precizările au fost făcute astăzi de către fostul șef al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi și deputatul PAS, Igor Grosu. Potrivit acestuia din urmă, contrabanda cu țigări ”a căpătat amploare odată cu instaurarea guvernării lui Dodon”. În replică, Președinția afirmă că nu poate să comenteze ”toate inepțiile opoziției”.

IGOR GROSU, președintele Fracțiunii PAS, Blocul ACUM: Vorbim astăzi despre fenomenul contrabandei cu țigări, care odată cu instaurarea guvernării lui Dodon a căpătat amploare. Începând cu luna noiembrie, decembrie 2019, ulterior în februarie această schemă revine în forță. Revine în forță prin eliberarea licențelor pentru două companii din Transnistria. Se fac importuri masive de țigări în regiunea Transnistreană. cu acoperirea politică a guvernării lui Dodon sunt aduse către frontiera Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, cu România. ROSIAN VASILOI, fost șef al Poliției de Frontieră: În perioada ianuarie-mai 2020, autoritățile din România au reținut puțin peste două milioane de țigarete. toate aceste rețineri au avut loc în județele de frontieră a României cu Republica Moldova. Numai în luna iunie autoritățile din România au reținut peste trei milioane de țigarete. Asta în timp ce criza pandemică era în desfășurare, frontierele erau practic închise, iar grupările, care asigură traficul de țigarete activau bine-merci. Pe timp de pandemie, contrabanda este în creștere.

Fostul șef al Poliției de Frontieră în Guvernul Sandu a mai declarat că definitivează, împreună cu colegii, un proiect de lege, care presupune înăsprirea pedepselor pentru acțiunile de contrabandă. La rândul său, deputatul PAS Igor Grosu a declarat că va cere, în cadrul Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, audierea responsabililor de contracararea acestui fenomen.Solicitată să comenteze afirmațiile lui Rosian Vasiloi și Igor Grosu, șefa Secției protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, ne-a expediat un mesaj, în care afirmă că ”există speculații într-atât de fanteziste și aberante, propagate de politicienii de opoziție, mai ales în ajunul alegerilor, încât trezesc oripilare”. ”Nu comentăm toate inepțiile și acțiunile isterice ale opoziției, care anterior, din 2009, ani de zile a guvernat agramat și iresponsabil această țară”, a conchis Carmena Lupei. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie