O mulțime de oameni a participat la cel mai tare show, „Poftă mare, Chișinău!”, organizat de Jurnal TV
Social 14 octombrie 2025, 20:45 | 489

De Hramul Chișinăului, echipa Jurnal TV a marcat un nou record gastronomic. În acest an, am revenit la tradițiile autentice și am pus la foc mămăligă, și tocăniță de porc. Bucatele preparate de reporterii și prezentatorii Jurnal TV, sub îndrumarea bucătarilor profesioniști, au ajuns la peste 1.200 de oameni. Show-ul culinar „Poftă mare, Chișinău” a ajuns la a XIV-a ediție.

Atmosfera a fost completată cu muzică și tradiție, prin prestația oferită de ansamblul „Fluieraș”, condus de maestrul Edgar Ștefăneț, și de vocea inconfundabilă a Adrianei Ochișanu.

ADRIANA OCHIȘANU, interpretă: " Ce înseamnă poftă mare Chișinău? - Poftă mare, Chișinău, bucate alese, bucate care se fac de sărbătoare. - Care este mâncarea dumneavoastră preferată? - Eu am multe bucate preferate. Îmi place mult tocana cu mămăliguță, îmi place peștele sărat."

În acest an, echipa Jurnal TV a spus „Poftă mare, Chișinău” pentru a paisprezecea oară. Alături de noi au fost cei mai iscusiți bucătari.

ALEXANDRU COMERZAN, bucătar: "În primul rând cred că gustul îl va da lemnul. Gătitul cu lemne este o amintire din copilărie și asta este cel mai frumos. Bine înțeles că gătim o fripturică de porc ca la mama acasă."

ANDREI LAZĂR, bucătar: "Într-un ceaun avem 100 de kilograme și în altul altă sută, am adăugat morcov, ardei și deja roșii tăiate. Am adăugat puțină apă și așteptăm ceaunul să încingă."

Apa e pe foc, carnea e în ceaun. Pentru ca sărbătoarea să fie completă, lumea s-a prins în horă.

Reporterii și prezentatorii Jurnal TV au fost la înălțime, făcând bucate tradiționale.

SOFIA OBADĂ, prezentatoare Jurnal TV: "Cum e să schimbi prompterul pe o lingură de lemn? - Efervescent. Avem nevoie de asemenea evenimente frumoase, iar Jurnal TV are tradiții în astfel de serbări care unesc oamenii."

CALIN JUCOVSCHI, prezentator Jurnal TV: "- Este un eveniment foarte important pentru că noi gătim mâncare atât de gustoasă pentru chișinăuienii noștri dragi și o facem împreună toți cei de la Jurnal TV. Este ceva frumos și minunat. - Cât de des gătești tu sau soția ta tocăniță cu mămăligă? - Facem mămăligă foarte des, iar ceea ce facem noi aici nu este o provocare pentru mine. Îmi place foarte mult să fac mâncare și sunt mereu în bucătărie. Mă relaxează, mă calmează și uit de toate grijile cotidiene."

PAULA B EJENARI, reporter Jurnal TV: "Este o experiență inedită și ne bucurăm să vedem atâta lume în jur. Sper să le placă foarte mult ce le vom găti și îi așteptăm și la anul."

DUMITRU MIȘIN, realizatorul emisiunii „Ora Expertizei”: "Aici e veselie, e timpul să ne aducem aminte că suntem o comunitate, toată lumea înțelege că suntem oameni, avem acel spirit de moldovean, care înseamnă mult floclor, multe tradiții, iar Jurnal TV deja al 14-lea an face ca aceste tradiții să se adune aici în centrul Chișinăului."

Administrația Jurnal TV le mulțumește tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a acestui eveniment.

ADRIAN BURAGA, director general Jurnal TV: "Ca de fiecare dată aș vrea să le mulțumesc partenerilor noștri că au fost și sunt alături de echipa Jurnal TV, care îndrăznește să ne uimească cu astfel de evenimente de ziua orașului. Cu această ocazie vreau să le mulțumesc partenerilor și desigur întregii echipe Jurnal TV care au dat dovadă de profesionalism și în acest an."

Toți cei care au venit la show-ul gastronomic au gustat din bucatele pregătite de bucătari împreună cu echipa Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!