Urmăriți de balene ucigașe, zeci de lei de mare caută cu disperare refugiu pe un vas de pescuit
Externe 18 iunie 2021, 18:11 | 580

Pescarii chilieni au trecut prin momente îngrozitoare. Aceștia au fost luați cu asalt de zeci de lei de mare, care căutau cu disperare să urce pe vasul lor. Urmăriți de balene ucigașe, leii de mare erau cât pe ce să răstoarne vasul pe care se aflau zece persoane, în speranța de a se salva de prădători.

Ambarcațiunea pescarilor a fost în pericol să se scufunde sub greutatea animalelor. Balenele ucigașe se învârteau în cercuri la câțiva metri depărtare, scuturându-și cozile și plesnind apa înainte de a se repezi pentru a-și înhăța prada. Unul dintre membrii echipajului a reușit să filmeze lupta de pe ape.

Vasul pescarilor era încărcat cu sardine și dacă ar fi urcat și leii de mare pe el, acesta risca să se scufunde. Chiar dacă cei zece membri ai echipajului se aud glumind pe seama situației în care se aflau, pericolul ca vasul să fie avariat sau răsturnat era unul iminent.

Pescarii au încercat atunci să se apropie de o insulă din apropiere în speranța că leii de mare se vor refugia acolo, numai că balenele ucigașe au sesizat mișcarea și au împiedicat pescarii să se apropie de țărm. Pescarilor nu le-a rămas decât se se îndrepte spre portul cel mai apropiat. Abia după ce balenele ucigașe s-au îndepărtat, leii de mare supraviețuitori au reușit să se salveze.

Opinia ta contează. Comentează!