Proceduri disciplinare au fost pornite în privința judecătorilor care au examinat dosarul carabinierului ce ar fi ucis un tânăr
Justiţie 19 iulie 2021, 15:42 | 872

Procurorul general a intentat și a transmis Consiliului Superior al Magistraturii proceduri disciplinare în privința a opt judecători care au examinat dosarul de învinuire a carabinierului care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr la Elizaveta. Și legalitatea acțiunilor procurorilor care susțin acuzarea în acest dosar, urmează să fie verificată prin prisma procedurilor disciplinare pornite de Procuratura Generală.

Procuratura Generală s-a autosesizat în urma erorilor procedurale admise atât de judecătorii implicați în examinarea judiciară a cauzei, cât și de procurori. Chiar dacă la finele anului trecut inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare, acesta urmează să fie eliberat din custodia instituțiilor de drept, deoarece a expirat termenul legal de menținere a acestuia în arest preventiv. Tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020, când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Opinia ta contează. Comentează!