Sorin Stati, audiat de procurori
Politic 28 iunie 2019, 21:27 | 7322

Procuratura Generala l-a chemat astazi la audieri pe fostul sef al MoldAtsa, Sorin Stati, intr-un dosar deschis ieri, dupa ce a facut dezvaluiri senzationale. Stati a deconspirat schemele de contrabanda cu tigari, alcool, chihlimbar, anabolizante si alte marfuri prin Posta Moldovei si Aeroportul Chisinau. Potrivit lui Stati, in schema ar fi implicati fostul sef adjunct al Inspectoratului General de Politie, Gheorghe Cavcaliuc, si Maxim Ciubaciuc, finul de cununie al acestuia.

Sorin Stati spune că a fost sunat dimineață și citat pentru ora 15:30 la Procuratura Generală. Potrivit acestuia, ieri s-a intentat o cauză penală, în care sunt investigate toate schemele de contrabandă dezvăluite de el, ca rezultat a ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

La audieri, Stati spune că i-a prezentat procurorului Ruslan Toma lista persoanelor implicate, dar și atribuțiile care le aveau în schemă.

Am insistat să discutăm la telefon cu procurorul general Eduard Harunjen, dar acesta nu a răspuns la apel. Precizăm că acum câteva zile, un grup de actuali și foști angajați ai Ministerului de Interne a scris o notă informativă în care oferă detalii despre schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, alcool etilic, chihlimbar și alte mărfuri, care ar fi fost puse la cale și implementate, inclusiv sub protecția unor persoane autoritare din cadrul structurilor MAI și a fostei guvernări. 

Opinia ta contează. Comentează!