Alegerile europarlamentare, în Moldova
Politic 10 mai 2019, 22:08 | 1545

Autoritățile de la București vor deschide în Republica Moldova 36 de secții de votare pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Anunțul a fost facut de către ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Diplomatul a făcut și precizările de rigoare, afirmând că la secțiile de votare vor fi suficiente buletine și că toți cetățenii cu actele în regulă vor avea posibiltate să participe la scrutin.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, România va deschide 441 de secţii de votare în străinătate, cu 251 mai multe decât la precedentul scrutin similar, din 2014. În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secţii de votare, cu una mai mult decât la ultimele alegeri organizate de România în Republica Moldova.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a anunţat şi locaţiile centrelor de votare, care vor fi deschise în regiunile Centru, Nord şi Sud ale Republicii Moldova.

Adresele complete ale secţiilor de votare, precum şi harta interactivă cu acestea sunt disponibile pe site-ul Ambasadei României în Republica Moldova - chisinau.mae.ro. Ambasadorul Daniel Ioniţă a atras atenţia că pentru a-şi exercita dreptul de vot, cetăţenii români trebuie să deţină un act de identitate valabil. La alegerile europarlamentare din 26 mai vor putea vota toţi deţinătorii cetăţeniei române, care în ziua scrutinului se află în Republica Moldova, indiferent de motivul prezenţei acestora aici. România va avea 32 de eurodeputaţi în viitorul Parlament European.

Opinia ta contează. Comentează!