La alegerile europarlamentare din 26 mai, România va deschide 441 de secţii de votare în străinătate, cu 251 mai multe decât la precedentul scrutin similar, din 2014. În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secţii de votare, cu una mai mult decât la ultimele alegeri organizate de România în Republica Moldova.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a anunţat şi locaţiile centrelor de votare, care vor fi deschise în regiunile Centru, Nord şi Sud ale Republicii Moldova.

Adresele complete ale secţiilor de votare, precum şi harta interactivă cu acestea sunt disponibile pe site-ul Ambasadei României în Republica Moldova - chisinau.mae.ro. Ambasadorul Daniel Ioniţă a atras atenţia că pentru a-şi exercita dreptul de vot, cetăţenii români trebuie să deţină un act de identitate valabil. La alegerile europarlamentare din 26 mai vor putea vota toţi deţinătorii cetăţeniei române, care în ziua scrutinului se află în Republica Moldova, indiferent de motivul prezenţei acestora aici. România va avea 32 de eurodeputaţi în viitorul Parlament European.