La piață încep cumpărăturile de Paște
Social 25 aprilie 2024, 20:09 | 324

Sărbătorile pascale sunt tot mai aproape. La piață, comercianții scot la vânzare marfă de tot felul și pentru toate gusturile. „Bani să fie”, spun oamenii care merg printre tarabe în speranța să găsească ceva mai ieftin. Echipa Jurnal TV a mers astăzi la Piața Centrală să afle care sunt prețurile la zarzavaturi, carne și ouă.

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "Zarzavaturile sunt proaspete și de toate felurile, numai bani să fie. Pentru un kilogram de roșii sau castraveți, trebuie să scoateți din buzunar până la 45 de lei. Un kilogram de ardei dulce ajunge la 60 de lei, iar varza costă 15 lei kilogramul."

Dis-de-dimineață, oamenii și-au făcut drum la piață. Deși au mai rămas aproape zece zile până la Paște, unele gospodine caută cu ochii ce se poate de cumpărat mai din timp. Pentru pregătirea meselor, se cheltuie mii de lei, spun gospodinele.

Acum sunt puțini cumpărători. Forfota e cu două-trei zile înainte de sărbătoare, afirmă comercianții.

Am intrat și la hala de carne, ca să vedem care sunt prețurile în acest an. Carnea de miel și cea de vită ajunge la 120 de lei kilogramul.

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "Oamenii își doresc ca de sărbătorile pascale să aibă pe masă și bucate din miel. Dacă veți cumpăra mieluț de cinci kilograme, va trebui să scoateți din buzunar circa 600 de lei."

La Piața Centrală, un kilogram de vânătă costă 55 de lei, bostăneii ajung la 38 de lei kilogramul. Zece ouă de găină costă și până la 30 de lei, în funcție de mărime, iar vopseaua de ouă - cinci lei, per pachețel.

Opinia ta contează. Comentează!