Foc la spitalul pentru copii din Iași; 31 de persoane, copii, aparţinători şi personal medical, au fost evacuate
Externe 23 iunie 2021, 15:31 | 559

Un incendiu a izbucnit marţi seara la Spitalul pentru copii ”Sf.Maria” din Iaşi. Nicio persoană nu a fost rănită. Incendiul ar fi pornit de la instalația electrică. Un număr de 31 de persoane - copii, aparţinători şi personal medical - au fost evacuate. Toţi cei 260 de pacienţi sunt în siguranţă. Focul a distrus mobilier, documentaţie medicală și un computer.

Spitalul clinic de urgenţă pentru copii ”Sf.Maria” va fi integral operaţional începând de miercuri dimineaţă, a declarat pentru Agerpres managerul interimar al unităţii medicale, Alina Belu. ”Spitalul a trecut pe lângă o catastrofă. Personalul spitalului a deconectat orice sursă de risc şi a acţionat prioritar pentru evacuarea copiilor şi a aparţinătorilor”, a precizat Alina Belu. Autoritățile au mulţumit pompierilor și cadrelor medicale de la SMURD, care au acţionat de urgenţă.

Şeful SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a precizat că evacuarea persoanelor s-a făcut din motive de securitate, afirmând că niciun pacient nu avea COVID. DIANA CIMPOEȘU, șeful UPU-SMURD Iaşi: "Evacuarea s-a făcut din motive de securitate. Copiii, părinţii şi cadrele medicale care au necesitat evacuarea se aflau în altă zonă decât cea afectată, deci ei nu au fost afectaţi de fum, de flacără sau gaze toxice. Personalul care a efectuat evacuarea a fost personalul din clinicile de pediatrie de pe etajul respectiv şi au fost evacuaţi cinci copii de pe un etaj şi șapte copii de pe celălalt etaj."

Primii cinci copii era însoţiţi de patru părinţi şi șase cadre medicale. Ceilalţi șapte copii, dintre care un copil intubat, ventilat mecanic, erau însoţiţi de părinţi şi cadre medicale. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La faţa locului salvatorii au intervenit cu șase maşini de stingere, o autospecială de descarcerare, două autospeciale de transport victime multiple. Totodată, au fost trimise trei ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă. Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!