O altfel de zi la Liceul „Ștefan cel Mare”

Elevii de la Liceul Teoretic "Ștefan cel Mare" din Chișinău pentru prima dată au avut o zi “altfel” în cadrul instituției de învățământ. S-au simțit liberi și s-au lăsat duși de valul creativității. În loc de lecții au copt biscuiți, au mers la teatru, au vizionat filme și au desenat. Să vedem cum au petrecut ei această zi.

Pentru o zi, elevii liceului teoretic Ștefan cel Mare au renunțat la orarul obișnuit, la manualele de studii și au transformat mediul școlar în unul “altfel”. Au mers la teatru, au privit desene animate și au gătit dulciuri – proiect inițiat de Direcția generală de Educație.

În cadrul acestui proiect au fost implicate toate 30 de clase din liceu, iar activitățile au fost diverse, de la mese rotunde până la master class-uri în afara școlii. Activițățile vin să-i responsabilizeze pe elevi, spun profesorii, care au acceptat proiectul educațional "O zi altfel".

Clasele de liceu au plecat la schimb de experiență la universități. Clase de gimnaziu au ales activități transdisciplinare în afara școlii ce țin de arte, sport și literatură. Iar clasele primare au petrecut ziua cu personalități de la care au ce învăța.

Invitații speciali, care au devenit remarcați în anumite domenii precum robotică, make up și artă au impresionat elevii din clasa 4 A. Aceștia au devenit mai degajați în urma exercițiilor, s-au eliberat de emoțiile negative și au afirmat ce nu le place cel mai mult.

În cadrul master class-ului caleidoscop de meserii, copiii au descoperit ce profesie vor îmbrățișa pe viitor și cine este un adevărat exemplu pentru ei.

Opinia ta contează. Comentează!