Image-Description
Decizie în dosarul anulării alegerilor din capitală; Andrei Năstase: „Au tergiversat ca să nu ajung măcar o zi la primărie”
Politic 14 mai 2019, 15:00 | 1377

Procesul-verbal privind constatarea agitației lui Andrei Năstase în ziua alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost anulat din nou. Hotărârea a fost emisă ieri de Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Se întâmplă după ce Curtea de Apel Chișinău a casat decizia primei instanțe și a dispus rejudecarea cauzei.

„Decizia de ieri aparent a făcut dreptate, doar că au decis doar în baza unor argumente de procedură, nu și de fond. Deci fondul problemei rămâne nerezolvat. Prin aceste acțiuni se încearcă să mi se creeze obstacole privind preluarea mandatului de primar al capitalei și obstrucționarea mea în încercarea de a ajunge la CEDO pentru a ajunge un verdict pentru acest caz”, a comentat primarul ales al capitalei, Andrei Năstase.

„Mă voi bate până la capăt pentru a pune capăt acestui dezmăț. Plahotniuc a decis ca votul miilor de oameni să fie călcat în picioare. Au tergiversat decizia pentru ca să nu pot prelua nici măcar o zi postul de primar al capitalei”, a adăugat copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Amintim că Andrei Năstase a câștigat turul doi al alegerilor pentru Primăria Chișinău din 3 iunie 2018 acumulând 52,57% din voturi în fața socialistului Ion Ceban.

La 19 iunie, la 16 zile după alegeri, Judecătoria Centru a capitalei a invalidat mandatul lui Năstase, în urma unui recurs al Partidului Socialiștilor, care l-a acuzat pe acesta că a făcut agitație electorală în ziua turului II. Decizia a fost criticat dur de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!