Avocatul Poporului susține că, în pușcărie, Godorog i-a asigurat integritatea corporală
Justiţie 1 decembrie 2021, 17:32 | 1827

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, nu vede o problemă în faptul că cetățeanul Dumitru Godorog, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, o însoțea peste tot, inclusiv în cadrul vizitelor la pușcărie, în baza unui contract de prestări-servicii oferite - spunea ea - gratuit. Godorog activează în calitate de șofer, bodyguard, i-a încleiat tapete în birou, a umflat roțile mașinilor din curte, a pus becuri, iar pe ea a făcut-o „funcțională”, a explicat Moloșag. În legătură cu scandalul care s-a iscat avocatul poporului a spus că va analiza posibilitatea de a demisiona, dar numai după finalizarea controlului pe care l-a inițiat la Oficiu.

Natalia Moloșag, numită cu scandal în funcție cu puțin timp în urmă, susține că îl cunoaște cu Godorog din perioada când l-a apărat în instanță. În 2018, după un an de la pronunțarea deciziei de condamnare pentru proxenetism, Godorog a fost angajat în calitate de asistent la Biroul de avocați „Natalia Moloșag”.

NATALIA MOLOȘAG, avocatul poporului: "Odată cu numirea mea în funcția de Avocat al Poporului, am continuat această colaborare pentru că am avut nevoie de ajutor pentru muncile auxiliare. Eu vreau să se înțeleagă că am contractat această persoană nu doar pentru a-mi asigura paza, dar pentru a mă face funcțională în ceea ce ține de activități. Persoana în cauză s-a isprăvit cu misiunea de a mă proteja, pentru că la toate evenimentele la care am participat, inclusiv la plantarea copacilor. S-a isprăvit la toate evenimentele la care a fost prezent."

Moloșag a confirmat și faptul că a vizitat împreună cu fostul deținut penitenciarul de la Lipcani. În această vizită Godorog a asigurat integritatea corporală a Nataliei Moloșag pe teritoriul pușcăriei.

NATALIA MOLOȘAG, avocatul poporului: "El îmi asigura securitatea mea şi a consilierei mele. Dacă cunoașteți, penitenciarele din Republica Moldova au o problemă din lipsă de angajaţi şi există riscuri pentru persoanele care vin în monitorizare. Dar asta nu înseamnă că mă tem de deținuți."

Natalia Moloșag a sugerat că este o victimă și susține că sandalul mediatic izbucnit ar fi o răzbunare din partea unor angajați ai Oficiului Avocatului Poporului, care, spune ea, „manifestă o atitudine rigidă” față de ea. În cadrul conferinței, avocatul poporului a deviat discuția, proferând acuzații inclusiv față de unii avocați și a lăsat să se înțeleagă că scandalul în care a fost atrasă are conotație politică.

NATALIA MOLOȘAG, avocatul poporului: "Probabil din lipsă de experiență de conducere a unei autorități publice, am omis o lacună în activitate. Dar niciodată nu este vreo încălcare de lege de la 1 octombrie până în 1 decembrie."

Ea a admis că ar putea demisiona, însă numai în cazul în care autoritățile competente vor constata că a comis vreo ilegalitate sau a denigrat în vreun imaginea instituției Avocatul Poporului.

NATALIA MOLOȘAG, avocatul poporului: "Demisia mea nu va ține de ceea ce a apărut în spațiul public ca informație denigratoare. Aceasta decizia va fi luată pentru a nu afecta credibilitatea instituției pe plan intern și pe plan extern."

Natalia Moloșag este acuzată că l-ar fi angajat neoficial pe Dumitru Victor Godorog, condamnat pentru proxenetism și activități erotice de video-chat în decembrie 2017 la patru ani privațiune de libertate, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de trei ani. Natalia Moloșag l-a apărat în instanța de judecată pe cetățeanul Godorog. Mai târziu, ea a fost surprinsă în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog. Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile omului în data de 23 septembrie, la finalul unui concurs blamat de societatea civilă. Pentru candidatura sa au votat 57 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate.

Opinia ta contează. Comentează!