S-a dus să-și amenințe soția, având un pistol într-o mână și o grenadă în alta
Social 22 iulie 2021, 19:58 | 2263

Cu un pistol într-o mână și cu o grenadă, în alta. Așa a venit un bărbat să discute cu soția lui, care cere divorț. S-a întâmplat acum trei zile, în satul Congazcic, din autonomia găgăuză. Șeful Inspectoratului de Poliție Comrat susține că nu are alte pârghii decât să-i interzică individului să se apropie de casa unde locuiește femeia.

În imagini vedem cum un bărbat a venit la poarta casei unde stă soția, care intenționează să divorțeze. Într-o mână omul are un pistol, iar în cealaltă are o grenadă. Femeia ne-a povestit că locuiește la mama ei, pentru că bărbatul ar fi alungat-o de acasă. Acesta refuză să-i dea actele și lucrurile personale. Femeia a fost la poliție și a depus plângere, dar nimeni nu a reacționat.

SOȚIA INDIVIDULUI: "-Da, el avea un pistol și o grenadă. Mă amenința că mă va ucide pe mine și va arunca în aer casa. -De ce vă amenința? -Pentru că eu vreau să divorțez. Erau probleme mereu. Acasă erau scandaluri, mă umilea, ridica mâna la mine. Nu vreau ca toate astea să fie văzute de copil."

L-am sunat pe bărbatul cu pricina să aflăm detalii, dar el a negat că ar fi cel, care figurează în video.

IVAN NEDU: "Cine v-a dat numărul meu, care i-ar aparține lui Ivan Nedu? Eu nu sunt Ivan Nedu."

Șeful Inspectoratului de Poliție Comrat ne-a comunicat că bărbatul din video deținea ilegal arma și grenada. Ambele obiecte sunt trimise la expertiză. Individul este la libertate, dar are interdicția de a se apropia de locuința soției sale. Nu există nicio garanție că bărbatul nu va merge din nou să-și amenințe femeia, spune șeful poliției de la Comrat.

NICOLAI TOMAILÎ, șeful IP Comrat: "-Unde este el acum? -La libertate. -De ce este la libertate, dacă a amenințat femeia? Dacă merge încă odată să o amenințe? -Nu va merge și nici nu o va amenința."

Pentru ca bărbatul cu arma să fie reținut este necesară intervenția procurorilor. Șeful poliției de la Comrat spune că materialele cauzei încă nu au fost expediate la procurori.

NICOLAI TOMAILÎ, șeful IP Comrat: "Pentru ca să transmitem cazul la procuratură trebuie să adunăm toate materialele. Trebui să obținem și rezultatele expertizei de la criminaliști, în privința armei, pentru a lua o decizie."

Cei doi din Congazcic au împreună un copil. Amenințările bărbatului durează de o săptămână, afirmă soția acestuia. Noi vom urmări cum evoluează evenimentele și vom reveni la subiect.

Opinia ta contează. Comentează!