Cinci mii de copii, înscriși la școală
Social 10 aprilie 2023, 15:44 | 961

Peste cinci mii de copii au fost înscriși în clasa întâi, la doar o săptămână de la lansarea primei etape de prezentare a actelor. Cifra reprezintă doar jumătate din numărul total de locuri planificate de către autoritățile municipale pentru anul viitor de studii. Anunțul a fost făcute de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, la ședința Primăriei Chișinău.

ANDREI PAVALOI, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "În total, planificăm pentru anul viitor de studii înmatricularea 10640 de copii repartizați în 394 de clase în 140 de instituții."

Potrivit lui Andrei Pavaloi, în următorul an de studii ar urma să fie înscriși în clasa întâi, cu trei sute de copii mai mulți decât anul trecut. Autoritățile municipale mai spun că în unele licee din capitală, numărul de solicitări deja depășește numărul de locuri planificate.

ANDREI PAVALOI, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "La liceele precum „Mihai Eminescu”, „Mircea Eliade”, „Liviu Deleanu”, „Mihail Berezovschi”, „Mihail Kogălniceanu”, „Dante Alighieri” și „Petru Rareș”, deja numărul de solicitări depășește numărul de locuri planificate."

Înscrierea copiilor în clasa întâi se va desfășura în două etape. Prima etapă va avea loc în perioada 3 aprilie-26 mai și vor fi înscriși copii care împlinesc vârsta de șapte ani până la 1 septembrie 2023 și care corespund sectorului instituției. La a doua etapă, care va avea loc în perioada 2-16 iunie, vor fi înscriși copiii în limita locurilor disponibile, cei care nu corespund sectorului instituției sau cei care încă nu au împlinit vârsta de șapte ani.

Opinia ta contează. Comentează!