Image-Description
Igor Dodon impune PSRM să formeze coaliții locale cu PDM, spune Alexandru Slusari
Politic 17 noiembrie 2019, 12:27 | 4168

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, afirmă că președintele Igor Dodon le-a cerut fruntașilor socialiști, în cadrul Consiliului Republican al PSRM care s-a desfășurat sâmbăta, pe 16 noiembrie, să facă coaliții raionale cu reprezentanții PDM.

„Igor Dodon a impus PSRM să facă coaliții raionale cu PD. Mulți socialiștii ard de rușine și nu înțeleg cum să explice acest lucru în teritoriu. Noi am luat act de acest gest. Răspunsul va fi pe potrivă”, a scris Slusari pe pegina sa de Facebook.

Dodon a participat la inițiativa PSRM la ședința Consiliului Republican al formațiunii, care a avut loc la Casa Sindicatelor, cu ușile închise.

După ședință, Igor Dodon a scris pe Facebook că le-a urat succes în activitate tuturor președinților de raioane, primarilor, consilierilor municipali, raionali și locali, aleși pe listele PSRM la alegerile din 20 octombrie curent.

„Am subliniat că Republica Moldova, în aceasta săptămână, a intrat într-o perioadă principial nouă, după învestirea unui nou Guvern, condus de prim-ministrul Ion Chicu. Am reiterat faptul că cetățenii Republicii Moldova așteaptă rezultate pozitive de la guvernare, din care motiv trebuie să depunem toate eforturile pentru a îmbunatăți situația din țară”, a mai scris Dodon.

Conform datelor prezentate Zinaida Greceanâi, care deține președinția formală a PSRM, formațiunea a obținut cel mai mare număr de mandate – 326, fiind pe primul loc, la nivel de consilii raionale și municipale, inclusiv 22 mandate în Consiliul Municipal Chișinău și 7 mandate în Consiliul Municipal Bălți. În 4 consilii raionale: Briceni, Dondușeni, Ocnița și Taraclia - socialiștii au majoritatea și pot forma singuri conducerea raioanelor.

Reprezentanții PSRM au devenit primari în opt centre raionale - Anenii Noi, Briceni, Criuleni, Comrat, Ceadâr-Lunga, Florești, Ocnița și Soroca.

În urma rezultatelor noilor alegeri parlamentare, candidatul PSRM, Vitalie Evtodiev, a câștigat în circumscripția din Transnistria. Drept urmare, fracțiunea parlamentară a PSRM este formată în prezent din 36 de deputați.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie