Prim-ministrul României Ludovic Orban și-a dat demisia, funcția a fost preluată de către Nicolae Ciucă
Externe 8 decembrie 2020, 15:42 | 773

Prim-ministrul României Ludovic Orban și-a dat demisia aseară. Funcția a fost preluată azi dimineață de către generalul Nicolae Ciucă. În cabinetul Orban, el a ocupat funcția de ministru al Apărării. Ludovic Orban a precizat aseară că interesul României este deasupra oricăror altor interese.

Orban a subliniat că decizia pe care a luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voinţa cetăţenilor în alegerile parlamentare, pe 5 și 6 decembrie, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voinţa cetăţenilor, care-şi doresc modernizarea țării, a declarat Orban.

Potrivit lui Orban, negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formaţiunile politice de centru-dreapta, care susţin cu claritate orientarea euroatlantică a României. De asemenea, să fructifice oportunităţile pentru a putea să crească calitatea vieţii pentru fiecare dintre cetăţenii României, a arătat Ludovic Orban. El a accentuat că obiectivul său este de a construi o majoritate parlamentară, care să nu cuprindă PSD.

Opinia ta contează. Comentează!