Procurorii au pornit urmărirea penală în cazul omorului intențional al fetei de 19 ani, care era însărcinată în luna a șasea
Social 22 aprilie 2024, 20:25 | 822

Procurorii au pornit urmărirea penală în cazul omorului intenționat al fetei de 19 ani, care era însărcinată în luna a șasea. Se întâmplă după ce cadavrul tinerei a fost găsit sâmbătă la Telenești, la opt zile după ce fata a urcat într-o mașină de ocazie în orașul Orhei și nimeni nu a mai văzut-o. Cauza morții tinerei este traumă cranio-cerebrală deschisă. Făptașul riscă detenție pe viață.

Surse din cadrul Centrului de medicină legală au declarat pentru Ziarul de Gardă că tânăra ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur, contondent. Totodată, pe corpul fetei, au fost depistate urme de tortură. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, pe caz a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului. La fel, procurorii au inițiat un șir de expertize biologice, inclusiv a hainelor victimei.

COMUNICATUL PROCURATURII GENERALE: "Procuratura urmează să dispună expertiza biologică și a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul persoanei suspecte, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe suprafața încălțămintei victimei și a persoanei suspecte. Vor fi audiați în calitate de martori deținătorii de construcții temporare din adiacentul locului depistării cadavrului."

Tânăra de 19 ani a dispărut în seara zilei de 12 aprilie, după ce a urcat într-o mașină, pe o stradă din municipiul Orhei. Fata, studentă la Colegiul pedagogic din Orhei, se întorcea la cămin, după ce a făcut meditații cu un copil din localitate. Pe 15 aprilie, procurorii au pornit o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane, iar la scurt timp a fost stabilită identitatea șoferului în automobilul căruia a urcat tânăra, momentul fiind surprins de camerele de supraveghere. Bărbatul de 45 de ani, care locuiește în satul Chițcanii Vechi din raionul Telenești, a fost reținut pe 16 aprilie și a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Acesta a fost polițist și angajat al sistemului penitenciar. Bărbatul nu-și recunoaște vina. Cadavrul fetei a fost găsit la 21 de kilometri distanță de domiciliul persoanei arestate. Dacă va fi găsit vinovat de omor intenționat, bărbatul riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

Opinia ta contează. Comentează!