Prima ședință de judecată în cazul Marcelei Paladi, tânăra care a rămas fără picioare în urma unui grav accident, a fost întreruptă
Social 29 martie 2023, 15:37 | 800

Prima ședință de judecată în cazul Marcelei Paladi, victima accidentului rutier de pe viaduct, a fost întreruptă și reprogramată pentru ziua de pentru ziua de mâine. Avocatul tinerei și procurorul de caz au cerut să fie pus sechestru pe bunurile șoferului implicat, Gheorghe Begu. Avocatul acestuia a cerut timp pentru a examina această cerere.

La ședința preliminară s-au prezentat toate părțile, inclusiv Marcela Paladi și Gheorghe Begu. După un sfert de oră, magistratul a decis să întrerupă ședința până mâine, când instanța se va pronunța asupra aplicării sechestrului pe bunurile mobile și imobile ale inculpatului, cerute de acuzator și de către avocatul victimei.

CĂLIN MELINTEANU, avocatul victimei: "Este vorba despre aplicarea sechestrului pe bunurile pe care le deține inculpatul. - Cu ce va ajuta asta la mersul anchetei? - La momentul actual cauza se află în instanța de judecată, ancheta este finalizată, iar aplicarea sechestrului a fost cerută pentru a asigura o eventuală hotărâre de condamnare a inculpatului și de încasare a prejudiciului, fiindcă inculpatul ar putea încerca să înstrăineze bunurile, iar dacă partea vătămată ar avea o hotărâre de încasare a prejudiciului, acest lucru ar putea fi imposibil de realizat."

Avocatul lui Gheorghe Begu a refuzat să comenteze situația.

SILVIU BURLACU, avocatul inculpatului: "Asupra acestui aspect nu vă pot răspunde la moment. M-am expus și în ședința de judecată despre aspectul de recunoaștere a vinovăției, ne vom expune mâine. - În funcție de ce circumstanțe clientul dumneavoastră urmează să-și recunoască sau nu vinovăția? - Este o metodă de apărare și nu vă pot declara nimic. - Asupra ce urmează să se expună mâine judecătorul? - Asupra aplicării sechestrului. - Ce bunuri are clientul dumneavoastră? - Nu vă pot declara, fără supărare."

Gheorghe Begu a refuzat să vorbească cu jurnaliștii.

Marcela Paladi a declarat că lasă totul pe seama judecătorilor și crede că se va face dreptate.

MARCELE PALADI, victima: "Aștept să mi se facă dreptate. Domnul Begu nu a fost niciodată să mă viziteze și nici nu m-a contactat. - Ce emoții ați avut astăzi când l-ați văzut? - Deloc plăcute, pentru că s-au reîntors amintirile din acea seară, dar asta este realitatea. - A încercat astăzi să vorbească cu tine. - Nu, nici nu am observat când a trecut pe lângă noi și nici nu am văzut când a plecat. În general nu s-a uitat în direcția mea. Asta a fost evident pentru toți."

Dosarul se află la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Accidentul de pe viaduct s-a produs în noaptea de 5 spre 6 februarie curent. Marcela Paladi era pasager într-o mașină implicată într-un alt accident rutier. Tânăra intenționa să pună triunghiul reflectorizant, când a fost lovită în plin de o mașină. În acea noapte, medicii i-au amputat picioarele. Marcela Paladi a fost internată trei săptămâni la Institutul de Medicină Urgentă. Acum continuă recuperarea acasă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie