Licitația privind ocuparea spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău va fi relansată
Social 17 aprilie 2024, 15:42 | 477

A eșuat o nouă licitație privind ocuparea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Singura companie participantă nu a prezentat documentele necesare pentru calificare, a precizat directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari.

ROMAN COJUHARI, directorul Agenției Proprietății Publice: "Comisia de licitație s-a întrunit și a analizat procesul propriu zis. La licitație a participat o singură companie și nu a prezentat toate documentele, iar procesul de licitație a fost sistat. Agenția Proprietății Publice a solicitat ca întreprinderea de stat să relanseze licitația cât mai curând, să îmbunătățească procesul și să poată participa mai multe companii care să investească în Aeroportul nostru."

Într-un comunicat remis presei, administrația Aeroportului Chișinău a anunțat că va fi organizată o nouă licitație, cu strigare, pentru ocuparea zonei comerciale de la aerogară.

ANUNȚUL AIC: "În noul proces de licitație vom analiza cum putem îmbunătăți procesul pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume, care să vrea să participe la licitație și să investească în Întreprinderea de stat."

În scurt timp vor fi date informații suplimentare și calendarul de desfășurare a licitației, se mai arată în comunicatul administrației Aeroportului Chișinău.

După anularea primei licitații, ministrul Infrastructurii Andrei Spânu declara că dacă va participa doar o singură companie, acesta ar putea fi declarată câștigătoare.

Amintim că prima licitație de închiriere a spațiilor comerciale de la Aeroport a fost anulată, deoarece s-au înregistrat doar doi pretendenți, număr considerat insuficient. Ulterior, în data de 25 martie, Agenția Proprietății Publice a prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru participarea la a doua licitație, după ce în concurs s-a înscris doar o companie.

Procuratura Anticorupție a pornit un proces penal pentru abuz în serviciu pe seama licitației de la Aeroport. În paralel, Centrul Național Anticorupție investighează eventuale abuzuri. Spațiile din zona Travel Retail & Food din incita Aeroportului, cunoscute drept „zona Duty Free”, au fost scoase la licitație pe 18 ianuarie 2024.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie