Dosarul anulării alegerilor, la rejudecare
Politic 15 mai 2019, 21:53 | 2326

”Oficialii din Europa așteaptă să vorbească cu un primar ales, nu cu interpuși”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, comentând cea din urmă anulare a procesului-verbal privind constatarea agitației în ziua alegerilor pentru Primăria Chișinău. Potrivit lui Năstase, hotărârea din ziua de luni, 13 mai, este incompletă și această abordare a judecătorilor îi creează obstacole să obțină mandatul, pe care i l-au dat alegătorii acum un an.

Andrei Năstase a declarat că anularea rezultatelor alegerilor din 3 iunie 2018 i-a pus pe gânduri pe mulți oficiali din țările europene. Aceștia ar fi vrut să discute cu primarul ales, care să inițieze reforme.

Moderatorul emisiunii l-a întrebat pe Andrei Năstase dacă va mai candida pentru funcția de primar al Chișinăului.

În altă ordine de idei, Andrei Năstase a spus că va solicita autorităților de la Londra să deschidă o anchetă proprie privind „frauda bancară” și „spălătoria mafiei rusești”.

Andrei Năstase a câștigat turul doi al alegerilor pentru Primăria Chișinău din 3 iunie 2018, acumulând 52,57% din voturi în fața socialistului Ion Ceban. La 19 iunie, Judecătoria Centru a invalidat mandatul lui Năstase, în urma unui recurs al PSRM, care l-a acuzat pe acesta că a făcut agitație electorală în ziua turului II. Decizia a fost criticată de către partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!