Jurnalul Săptămânii, 22 Aprilie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Din anul viitor, pentru a merge în orice țară europeană, cetățenii Republicii Moldova vor avea nevoie de o autorizație specială. Odată obținută, aceasta este valabilă trei ani. Detalii, vedeți în cele ce urmează.

În primele trei luni ale anului curent, Parlamentul a cheltuit peste un milion de lei pentru deplasările oficiale ale deputaților în străinătate. Cea mai scumpă vizită a fost la Ankara, unde a mers președintele Parlamentului, Igor Grosu. Aceasta a costat peste 152 de mii de lei.

Pentru că mâine este Paștele Blajinilor, oamenii s-au pregătit minuțios încă de la începutul săptămânii. În primul rând, au avut grijă de ordinea din cimitire. Au sădit flori și au vopsit crucile, pentru ca locurile de veci să arate îngrijit. Pentru unii, Paștele Blajinilor este o rară ocazie să-și revadă apropiații. Pentru alții, e încă o zi în care realizează că mai toate rudele sunt departe de ei.

Opinia ta contează. Comentează!