În jur de 100 de cadre medicale vor fi cazate în căminul nr. 5 al USMF
Social 3 aprilie 2020, 19:25 | 8913

Aproape 100 dintre persoanele infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova sunt cadre medicale, arată cele mai recente date. Procentual, numărul lor îl depășește chiar și pe cel din Italia. De aceea, celor din prima linie, care sunt originari din raioane, dar muncesc în Chișinău, sau nu vor să revină în familiile lor în perioada pandemiei, de frică să nu-și infecteze apropiații, le sunt oferite locuri de cazare într-un cămin din Chișinău.

Cadrele medicale, care trateaza bolnavii cu COVID-19 si nu doresc să-și expună riscului apropiatii, sunt cazate la Caminul nr.5 al Universitatii de Medicină. Caminul dispune de 84 de camere pentru una sau doua persoane. Acum aici traiesc in jur de 20 de angajati, însă in zilele următoare, urmează sa mai fie cazate in jur de 100 de cadre medicale de la spitalele din capitală, unde sunt internati bolnavii.

Potrivit prorectorului Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, angajaților din sistemul sanitar le-a fost oferit unul dintre cele mai bune cămine ale instituției de învățământ.

Vin, dorm și pleacă din nou la muncă. Asta spune administratorul căminului despre programul cadrelor medicale care locuiesc deja acolo.

Deși statisticile arată că angajații din sistemul medical sunt expuși cel mai mult riscului de infectare, pentru personalul căminului NU au fost luate măsuri de protecție ieșite din comun.

Oamenii cazați în căminul respectiv, pe care i-am surprins la fața locului, au refuzat să discute cu noi. Până în această dimineață, au fost înregistrate 84 de cazuri de infectare printre cei care au grijă de bolnavii cu noul tip de coronavirus. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie