Procuratura Generală a reacționat la investigația Jurnal TV despre fabricarea dosarului penal în privința fraților Kheyman
Justiţie 19 noiembrie 2021, 16:06 | 1285

Procuratura anunță că verifică declarațiile făcute de Boris Sprîncean în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Boris Sprîncean ar fi văzut în casa controversatului om de afaceri Adrian Nichifor, care acum este condamnat la 17 ani pentru omor, circa 14 lunete și zece pistoale. Urmează detalii și alte știri.

Procuratura Generală a reacționat la investigația Jurnal TV despre fabricarea dosarului penal în privința fraților Vasili și Evgeny Kheyman. Procuratura informează că „aspectele rezultate din materialul jurnalistic deja fac subiectul unei anchete penale, care este la etapa de finalizare”. Se întâmplă după ce un om de afaceri din Rusia a declarat că în 2018, foștii procurori anticorupție Roman Statnîi și Viorel Morari i-ar fi fabricat un dosar, și l-au lipsit de bunuri în valoare de peste 1 milion 800 de mii de euro. Reclamantul, Evgheni Kheyman, insistă că totul s-a făcut la comanda a doi mari antreprenori, ambii din anturajul lui Igor Dodon.

S-a dat drept polițist și a „percheziționat” casa unei familii. Un bărbat de 35 de ani, complicele unor pretinși polițiști, a fost trimis pe banca acuzaților pentru atac tâlhăresc, iar acum riscă până la 12 ani de pușcărie. În 2017, indivizii au dat buzna în casa unei familii cu copil nou născut, dându-se drept polițiști, sub pretextul că victimele ar avea cantități mari de droguri. Chiar dacă pretinsele droguri nu au fost găsite, membrii grupului au cerut de la capul familiei cinci mii de euro. Deoarece victima a opus rezistență, făptașii l-au lovit cu un ciocan. În martie 2020, PCCOCS anunțase despre condamnarea altor doi membri ai grupului infracțional, la nouă și, respectiv, 12 ani de închisoare.

Procuratura anunță că verifică declarațiile făcute de Boris Sprîncean în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Boris Sprîncean a declarat că în casa controversatului om de afaceri Adrian Nichifor, care acum este condamnat la 17 ani pentru omor, a văzut circa 14 lunete și zece pistoale. Nașul său, Nichifor, i-a povestit că acestea au fost instalate pe clădiri și erau fixate pe manifestanți în timpul protestelor din aprilie 2009. Boris Sprîncean susține că acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea lui Vladimir Plahotniuc. Pe 12 noiembrie curent, Procuratura Generală a recepționat o solicitare de investigare a circumstanțelor invocate de Sprîncean. Acum, procurorii verifică conexiunea circumstanțelor invocate de Boris Sprîncean cu cauzele penale examinate anterior sau cele aflate în proces de examinare.

Opinia ta contează. Comentează!