Prezentatorul Jurnal TV Cătălin Lungu a trăit o experiență unică la la Bruxelles, unde a vizitat principalele instituții europene
Social 7 mai 2024, 20:40 | 957

Prezentatorul Jurnal TV, Cătălin Lungu, alături de alți nouă formatori de opinie din Europa de Est, a trăit o experiență unică la Bruxelles, unde a pășit pragul celor mai importante instituții din capitala Uniunii Europene. După vizita sa la Bruxelles, Cătălin pregătește un proiect nou pentru telespectatori, cu sprijinul EU Neighbours East.

Cu ocazia marcării Zilei Europei, instituțiile europene și-au deschis ușile pentru vizitatori. A mers dintr-o instituție în alta și Cătălin.

Cătălin Lungu s-a întâlnit la Bruxelles și cu alți creatori de conținut, membri ai inițiativei Tinerii Ambasadori Europeni, cu activiști civici, dar și cu tineri, care au reușit să obțină stagii de practică în instituțiile Uniunii Europene.

Capitala Uniunii Europene l-a întâlnit pe Cătălin cu mult soare, așa că actorul a savurat și din arhitectura orașului.

La revenire, Cătălin ne-a povestit ce a făcut la Bruxelles și ce impresii i-a lăsat orașul.

CĂTĂLIN LUNGU, actor, prezentator Jurnal TV: "Aveau diferite stand-uri în Comisia Europeană și stăteau oamenii la stand-uri, dar era totul foarte creativ făcut. Este interactiv. Dacă e vorba de încălzirea globală, îți arată procesul, îți arată niște chestii, îți mai dau niște stickere ca să înțelegi, îți mai dă un pic de informație. În spate este o chestie animată în care tu vezi ce se întâmplă de fapt."

Pentru telespectatorii Jurnal TV, Cătălin a pregătit un proiect nou.

CĂTĂLIN LUNGU, actor, prezentator Jurnal TV: "O să pornim curând o serie de vlogguri, realizate în colaborare cu cei de la #EU Neighbours East, care ne-au invitat, de fapt. Am făcut un set de vlogguri, în care arătăm cam ce am făcut, ca să simtă și oamenii de acasă cum a fost experiența noastră acolo."

Proiectul va fi lansat în luna iunie, pe canalul de YouTube al postului nostru de televiziune. În această vizită la Bruxelles au mai fost participanți din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Cătălin a participat la întâlniri în cadrul instituțiilor europene, unde au fost organizate grupuri tematice și evenimente de networking, precum și activități comune cu tineri activiști din Balcanii de Vest și Vecinătatea de Sud.

Împreună cu alți formatori de opinie, a Cătălin Lungu a vizitat Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, Serviciul European de Acțiune Externă și Direcția Generală Vecinătate și Negocieri privind Extinderea. Totodată, a participat la Summitul Creatorilor de Conținut.

Opinia ta contează. Comentează!