Activitatea infracțională a trei filiere implicate în păstrarea și comercializarea ilegală a armamentului a fost destructurată
Justiţie 21 ianuarie 2022, 19:44 | 605

Vindeau ilegal armament greu și muniții! Poliția ne anunță că a curmat activitatea infracțională a trei filiere implicate în păstrarea și comercializarea armamentului. Sunt cercetați teri indivizi. Unul lucra taximetrist în Chișinău.

Doi bărbați din Bălți și-au deschis o casă de schimb valutar într-un apartament! Aceștia făceau schimbul fără eliberarea bonurilor fiscale. Potrivit procurorilor, la schimb erau acceptați doar clienți fideli sau persoane recomandate. Majoritatea acestor clienți sunt fondatori și administratori de companii, iar banii convertiți provin din acțiuni de exportare prin contrabandă a produselor cerealiere în România și Ucraina, fără plata impozitelor obligatorii. Polițiștii au desfășurat percheziții și au ridicat aproximativ două milioane de lei. Investigațiile penale continuă.

Un bărbat din satul Borosenii Noi, r-nul Râșcani, a fost răpit și maltratat de către trei indivizi din același raion. Aceștia au luat de la victimă două telefoane și toți banii, pe care îi avea apoi a fost transportată la marginea unei păduri unde a fost maltratată. Bărbatul de 59 de ani a ajuns cu greu în sat și a chemat medicul. Pe 20 ianuarie, poliția a efectuat trei percheziții la domiciliile suspecților cu vârste cuprinse între 36 și 58 de ani. Au fost găsite obiectele care ar fi fost utilizate la săvârșirea infracțiunii, printre care și un hârleț, cu care victima ar fi fost obligată să-și sape groapa. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie și răpirea unei persoane.

Activitatea a trei filiere implicate în păstrarea și comercializarea ilegală a armamentului greu și munițiilor a fost destructurată. Poliția a efectuat percheziții la domiciliul unui tânăr de 18 ani, din Chișinău, unde a găsit un aruncător de grenade, un complex de rachete antitanc și alte obiecte interzise în circuitul civil. Polițiștii și procurorii au identificat un bărbat de 35 de ani, din raionul Călărași, suspectat în păstrarea și comercializarea ilegală a acestora. Al treilea caz se referă la activitatea unui bărbat din Orhei, implicat în păstrarea și comercializarea ilegală a armelor și munițiilor. Acesta activa ca taximetrist în Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!