Dorin Purice explică cum a redevenit secretar de stat la Interne, chiar dacă a făcut campanie pentru PDM
Politic 6 septembrie 2019, 11:06 | 3370

Secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dorin Purice, spune că a fost reangajat în această funcție, chiar dacă a făcut campanie pentru PDM, datorită faptului că este coordonatorul unui proiect care administrează suportul bugetar din partea UE. Tomai pentru a nu pierde suportul politic pentru implementarea acestui proiect, potrivit lui Purice, el ar fi acceptat să se alăture „caravanei” electorale a lui Vladimir Plahotniuc.

„Eu am reușit să adun o echipă foarte bună, care acum se ocupă de implementarea acelui suport bugetar al UE, pentru reforma poliției. Noi avem de valorificat 57 de milioane de euro pentru 4 ani de zile, începând cu 2017”, a declarat Dorin Purice, invitat la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Întrebat cum se explică faptul că a fost surprins alături de Vladimir Plahotniuc, într-o atmosferă cordială, Purice a spus că s-a alăturat PDM în campania electorală pentru a le asigura colegilor săi de proiect sprijinul necesar.

„Acea decizia a fost una asumată. În al doilea rând a fost una foarte pragmatică. Vă spuneam anterior că sunt coordonatorului proiectului privind implementarea bugetară. Prin urmare, orice proiect mare, are implementatori, are beneficiari, dar are și persoane de care depinde acel proiect, sprijinul politic. Am presupus că am putea să nu avem acel sprijin politic pentru acel suport bugetar, privind reforma poliției. M-am gândit la acea echipă, care muncea și avea rezultate destul de bune. Bine, asta nu este o scuză, dar acestea au fost raționamentele mele la acel moment”, a precizat el.

Secretarul de stat de la MAI a mai declarat că ar fi dispus să-și depună cererea de demisie în orice moment, așa cum a făcut-o odată cu instalarea noului Guvern, dacă i se va cere.

Menționăm că la sfârșitul lui iulie, ministrul de Interne, Andrei Năstase, și-a explicat decizia de a-l menține în funcție pe Dorin Purice prin nevoie de „păstrare a memoriei instituționale de continuitate a unor procese”.

Opinia ta contează. Comentează!