Preşedinţia, cu sesizare la curte
Politic 23 aprilie 2019, 20:47 | 1280

Seful statului, Igor Dodon, a solicitat Curtii Constitutionale sa-i spuna daca el este obligat sau nu sa propuna un candidat pentru functia de prim-ministru in cazul in care noul legislativ nu are o conducere si nu a fost instituita o majoritate parlamentara. Sesizarea a fost depusa de catre Maxim Lebedinschi, consilierul in domeniul juridic al presedintelui Republicii Moldova.

Maxim Lebedinschi a mai declarat că a solicitat Curţii Constituţionale să examineze sesizarea în regim de urgenţă, astfel ca într-o săptămână sau două să ofere un răspuns. De partea cealaltă, reprezentanţii Blocului ACUM Platforma DA şi PAS spun că demersul lui Dodon nu reprezintă altceva decât o eschivare de la obligaţiile de preşedinte al ţării.

Alexandru Slusari a mai spus că nimeni nu-l împiedică pe decanul de vârstă al Parlamentului, deputatul socialist Eduard Smirnov, să decidă reluarea şedinţei Parlamentului. Ulterior, Maxim Lebedinschi nu ne-a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie la aceste declarații.

Opinia ta contează. Comentează!