În premieră, declarațiile de avere și interese personale ale conducerii Băncii Naționale a Moldovei vor fi verificate de ANI
Justiţie 27 octombrie 2021, 17:25 | 726

În premieră, declarațiile de avere și interese personale ale conducerii Băncii Naționale a Moldovei vor fi verificate de către Autoritatea Națională de Integritate. Anunțul a fost făcut de instituție, care precizează că sub lupa inspectorilor de integritate va ajunge guvernatorul BNM, Octavian Armașu, prim-viceguvernatorul și viceguvernatorul băncii.

Vor fi supuse verificărilor și declarațiile depuse de membrii Consiliului de Supraveghere și ai Comitetului executiv al BNM, dar și cele ale șefilor și adjuncților de subdiviziuni din cadrul entității. Dacă vor exista bănuieli rezonabile de încălcare a legislației, vor fi inițiate proceduri de control sau cauze contravenționale. Se întâmplă după ce, în luna aprilie curent, președintele ANI, Rodica Antoci a emis un ordin în acest sens. Potrivit documentului, au fost identificați mai mulți demnitari și funcționari de rang înalt în privința cărora s-a dispus controlul obligatoriu, din oficiu, al declarațiilor anuale de avere și interese personale.

Opinia ta contează. Comentează!