Image-Description
Fostul ministru adjunct de Interne, Ion Țurcan, învinuit de îmbogăţire ilicită, a fost plasat în arest la domiciliu
Justiţie 27 noiembrie 2021, 18:07 | 1082

Fostul ministru adjunct de Interne, Ion Țurcan, învinuit de îmbogăţire ilicită, a fost plasat în arest la domiciliu de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana.

Judecătorii au examinat, astăzi, demersul procurorilor anticorupţie cu privire la aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pentru o perioadă de 30 zile.

În rezultatul examinării, magistraţii au admis parţial demersul procurorilor, aplicând în privinţa învinuitului măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile.

Procurorii consideră încheierea judecătorului de instrucţie ca fiind neîntemeiată şi urmează să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chişinău.

Ion Țurcan este cercetat penal după ce, în aprilie 2021, ANI s-a autosesizat urmare a unui material scris de jurnaliști despre „casa de milioane a ministrului adjunct scoasă la vânzare”. Verificările au fost efectuate pentru perioada deținerii de către Țurcan a mai multor funcții de conducere în cadrul MAI, inclusiv a celei de ministru adjunct și de președinte de raion.

În baza probatoriului, inspectorul de integritate a stabilit că fostul ministru adjunct nu a putut justifica aproximativ 390 de mii de lei. Referitor la casa prezentată în investigația jurnalistică, potrivit informațiilor oferite de ASP, Țurcan a înstrăinat bunul imobil contra sumei de 2 milioane de lei.

Deoarece acest imobil a fost dobândit de către el contra unei sume mai mici, inspectorul de integritate a remis un denunț către Serviciul Fiscal de Stat pentru examinarea faptelor descrise.

Opinia ta contează. Comentează!