Jurnalul Săptămânii, 13 Noiembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Oamenii nu mai rezistă. Dezamăgiți și împovărați de griji, mulți spun că își vor lua lumea în cap. Cei care stau la bloc, în orașe, mai că i-ar invidia pe cei din sate, care s-au obișnuit să treacă prin iernile geroase, făcând focul în sobe. Colega mea Eugenia Apostu a mers în satul Bahmut, raionul Călărași și în orașul Ungheni, și i-a întrebat pe oameni ce au de gând să facă.

Pe lângă scumpirile la combustibil care par să nu mai contenească, șoferii mai au o durere de cap. Cei care au nevoie să circule pe strada Ion Creangă din Chișinău se pomenesc într-o adevărată capcană. Din două benzi existente pe o singură direcție, una este destinată strict transportului public. În astfel de condiții, ambuteiajele sunt inevitabile. Pentru a scăpa de blocaj, unii conducători auto sunt constrânși să încalce regulamentul circulației rutiere.

Am demonstrat de mai multe ori că empatia și solidaritatea pot urni munții din loc. Și acum este cazul să ne deschidem inimile. Un băiat de trei ani, din Orhei, suferă de amiotrofie spinală și are puțină speranță de viață. Pentru că în Republica Moldova nu există tratament, părinții lui Artiom Filipciuc caută disperați soluții în România. Își doresc urgentarea procesului de redobândire a cetățeniei, deoarece numai așa ar putea să suporte toate cheltuielile. Într-o asemenea situație sunt și alte familii.

Opinia ta contează. Comentează!