Jurnalul Săptămânii, 15 Mai

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Procesul de vaccinare este în toi. A început cea de-a treia etapă de imunizare, iar în această săptămână a fost lansată și platforma prin care cetățenii se pot programa online pentru a primi serul anti-covid. Potrivit Ministerului Sănătății, platforma www.vaccinare.gov.md a devenit funcțională. Totodată, așteptăm încă un lot de vaccinuri AstraZeneca prin Platforma COVAX.

Pandemia nu a scos la iveală doar fața hidoasă a realității. Nu ne-a arătat doar neajunsurile din sistem. Ne-a scos în față și oameni frumoși care și-au pus sufletul pe tavă și au riscat totul pentru a salva pe alții. Așa este și Mariana Covali, o tânără asistentă medicală care a ales să muncească în „zona Roșie”, acolo unde pacienții se zbat între viață și moarte. N-a speriat-o nici numărul în creștere al pacienților, nici nopțile nedormite și nici măcar virusul care a ucis mii de oameni.

Dantura nu mai este o prioritate pentru sănătatea multor locuitori ai satelor din Republica Moldova. Unii nu mai au niciun dinte în gură, iar alții ajung la stomatolog doar când sunt chinuiți de dureri. Și dacă oamenii dau vina pe lipsa banilor sau a timpului, dentiștii spun că la mijloc ar mai fi frica sau dezinformarea.

Opinia ta contează. Comentează!