Avocatul Ion Dron susține că Vasile Costiuc ar fi cedat presiunilor exercitate de unii membri de partid
Justiţie 3 iunie 2021, 20:16 | 1427

Avocatul Ion Dron, cel care se regăsea până azi pe lista candidaților la parlamentare din partea Partidului Democrația Acasă, a rămas în afara acesteia. Într-un mesaj pe Facebook, el acuză că a fost exclus de pe listă, fără să fie anunțat. Ion Dron ne-a spus că Vasile Costiuc, cel care conduce formațiunea, ar fi cedat presiunilor exercitate de unii membri de partid. Costiuc a negat însă acest lucru și ne-a spus că Dron a fost scos din listă, deoarece nu era membru al formațiunii.

Ion Dron a scris pe Facebook că nu se mai regăsește pe lista electorală a Partidului Democrația Acasă și că a aflat despre aceasta din presă. El menționează că știe despre unele subtilități care au dus la excluderea sa. Contactat telefonic, Dron ne-a spus că liderul formațiunii, Vasile Costiuc a fost presat să recurgă la acest gest.

ION DRON, jurist: "Trei zile la rând el nu mi-a răspuns."

Avocatul susține că așteaptă încă explicații de la Costiuc. Acesta, la rândul său, i-ar fi promis că va veni public cu scuzele de rigoare.

ION DRON, jurist: "După două apeluri telefonice...și o să explic despre toate."

La rândul său, Vasile Costiuc ne-a spus că, de fapt, Dron a fost scos din listă pentru că nu este membru al formațiunii. Acest lucru este reglementat de statutul formațiunii și a fost sesizat de membrii Comisiei Electorale Centrale.

VASILE COSTIUC, liderul Partidului Democrația Acasă: "Noi cumva de două ori setul de acte."

Costiuc a precizat că presiunile au fost din partea membrilor de partid, care nu au dorit ca pe listă să se regăsească persoane din afara partidului.

VASILE COSTIUC, liderul Partidului Democrația Acasă: "Nu-i adevărat, nu-i vorba de presiune de ce ați adus pe nu știu cine."

Pe listele Partidului Democrația Acasă, Ion Dron urma să fie al treilea. Anul trecut, acesta a creat Partidul Politic „Pentru Oameni, Natură şi Animale”, al cărui președinte este. Formațiunea nu și-a exprimat deocamdată intenția de a candida la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Opinia ta contează. Comentează!