Deputații Blocului ACUM vor să știe numărul celora, care au declarat bunurile imobiliare, mijloace de transport, valori mobiliare, precum și cote-părți din întreprinderi.

Nu este departe timpul, când toți cei care au realizat schema Laundramatului, devalizarea imensă a sistemului bancar din țara noastră și, în final, legalizarea acestor operațiuni mârșave vor răspunde în conformitate cu legislația atât națională, cât și internațională”.

... a scris deputatul Blocului ACUM Platforma DA și PAS Alexandru Slusari pe facebook. În demersul către Serviciul Fiscal de Stat, legislatorii cer informații despre numărul persoanelor care au declarat mijloacele bănești în numerar, în lei, euro și dolari, precum și sumele declarate. De asemenea, este cerută informația despre numărul persoanelor care au declarat mijloacele bănești prin transfer din zonele offshor și suma totală declarată, cu specificarea fiecărei zone și sumei transferate de acolo. Precizăm că legea respectivă a fost criticată la Bruxelles, Washington, la FMI și Banca Mondială. Acum două săptămâni, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a recomandat autorităților de la Chișinău să abroge legea privind amnistia fiscală. Potrivit APCE, controversata lege a amnistiei fiscale ar putea facilita spălarea banilor, la fel ca și programul de acordare a cetățeniei moldovenești prin investiție.