Posibil conflict de interese în Primăria comunei Bănești, raionul Telenești
Social 18 iulie 2020, 01:24 | 10120

Posibil conflict de interese în comuna Bănești, raionul Telenești. Sute de mii de lei din bugetul local au ajuns în buzunarul cuscrei primarului Vasile Popovici, după ce firma de construcții a femeii a câștigat majoritatea licitațiilor organizate în localitate. Asta arată datele contabilității Primăriei și despre acest lucru știu atât consilierii din comună, cât și sătenii de rând. Șeful administrației locale a evitat să discute cu echipa Jurnal TV, ignorând apelurile telefonice. Ce spun reprezentanții Autorității Naționale de Integritate despre această situație, aflați imediat.

Unii consilieri din comuna Bănești, raionul Telenești, spun că firma "Bauterm - Construct" ar aparține și ar fi administrată de fiul primarului Vasile Popovici, Sergiu, deși, în documente, este a cuscrei alesului local, Maria Goiman.

Datele contabile confirmă că sute de mii de lei din bugetul local ajung la firma cuscrei primarului.

Sala Polivalentă este, de fapt, Casa de Cultură din satul Băneștii Noi, care intră în componența comunei Bănești.

Și sătenii de rând vorbesc despre afacerile familiei primarului Vasile Popovici.

Că fondatoarea firmei "Bauterm - Construct" Maria Goiman este ruda primarului comunei Bănești se poate vedea și de pe paginile rețelelor de socializare ale membrilor familiei. Fiul șefului administrației publice locale, Sergiu Popovici, este căsătorit cu fiica Mariei Goiman. Așa că la evenimente toți sunt surprinși împreună. Am încercat să discutăm cu primarul Vasile Popovici, dar la locul de muncă nu l-am găsit. La telefon ne-a spus că este ocupat, iar mai apoi, l-am sunat câteva zile la rând, dar el nu ne-a mai răspuns la apeluri. Reprezentanții Autorității Naționale de Integritate susțin că la mijloc ar fi un posibil conflict de interese.

Dacă în urma controlului, Autoritatea Națională de Integritate va constata conflictul de interese, primarul comunei Bănești, Vasile Popovici, riscă să-și piardă funcția și timp de trei ani să nu mai poată ocupa posturi publice. 

Opinia ta contează. Comentează!